Eixam Diabòlic
AMUNT DIMONIS !!!!

Móvil: 640 851 708

lelok
Paraules-claus (per a la referència):
(Separar les teves paraules claus per una mengi)

Flujo RSS

Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 


FORO DIMONIS

No estás conectado. Connectat o enregistrat

Eixam Diabòlic » Dimonis en acción » Article Sobre la FEV i el 9 d`Octubre(llarguet)

Article Sobre la FEV i el 9 d`Octubre(llarguet)

Ir abajo  Missatge [Pàgina 1 de 1]

1saludo Canvis i imprevistos d`última hora. el Ds Set 18, 2010 11:22 am

Invitado

Anonymous
Invitat


Hola colla!
Jo ara estic molt embolicat amb els estudis i no em puc passar per la colla, però s`ha de fer una serie de coses importants:

S`ha de fer un anunci als membres de la colla i una llista de assitents per a la diada del 9 d`octubre, la qual igualment s`ha de organitzar a qui corresponga la anada.

Hi ha dos opcions. Una anar a la manifestació del 9 d`octubre convocada per Acció Cultural del País Valencià i dos anar a la festa pel valencià organitzada per la Federació de Escoles en Valencià(FEV). Aquesta segona opció potser més interessant perquè reforça el treball que els dimonis vam fer a les trobades així com l`any de col·laboracions amb organitzaciós per la llengua i cultura catalana i la defensa dels correfocs i les nostres tradicions. A més com Nabuki ja haurà anunciat i fet una llista adecuada, la FEV ens proporciona a tots els dimonis classes de valencià gratuïtes per la nostra col·laboració amb ells i en atenció la quantitat d`immigrants que té la colla. Tenir educació en la nostra llengua de bades, gratis és un luxe, aprofitem aquesta oferta que ens la mereixem.

Invitado

Anonymous
Invitat


Esta traduït aquest text al catellà mirar baix.

Dia de l`event: 9 d`octubre del 2010
Lloc: València
Participació: 1.Venta de productes en la fira d`associacions i assitència a la festa dels 25 anys de La (FEV)
2. Manifestació 9 d`OCtubre
3.Concert Obrint Pas.

La Federació d`Escoles en Valencià(FEV) celebra la seua festa en celebració dels seus 25 anys el dia 9 d`octubre. Aquesta flotarà dos autobusos destinats a la seua festa. En ella haurá una fira d`associacions en la que aquestes posaran en venta els seus productes. Nosaltres els dimonis tenim especial interés en mantindre les bones relacions amb la FEV perquè volen estar en contacte amb els instituts per transmentre la cultura dimoniaca i tenir nous dimonis i fer més gran la colla. A més, a més ens interessa estar en eixa fira d`associacions per vendre samarretes i altres dels nostres objectes.
Es un dissabte i és un bon dia per a reunir-nos els dimonis i fer una convivència orientada al nostre projecte com a colla.

El menjar el podem portar de casa o comprar-ho allí. Evidentment, a la vesprada serà la manifestació del 9 d`octubre a la que hi assistirem i més tard sobre les 9 concert d`Obrint Pas el qual no me`l perdré per res del món.
Recordem que la nostra colla vam fer aquest Febrer una manifestació a favor de les nostres tradicións i la cultura del foc. En la manifestació del 9 d`Octubre també estarà esta reivindicació, sobre tot si nosaltres els dimonis ens decidim a defendre el que és nostre: El tabalet, la dolçaina, les diableses i els angelets o caretilles i els correfocs entre moltes més coses que no és poden traduir al castellà. Si ens agrada fer correfocs hem de tranmitir-ho al poble, quina millor manera que en una manifestació a favor de les tradicions valencianes?.

En quan a Obrint Pas és un grup de música SKA-FOLK amb DOLÇAINA de l`Horta de València imprencindible per a qui li agrade la música de categoria internacional. Tindrem el plaer d`assistir gratuïtament concert. Millor impossible, si ens ho perdem es perque som uns borinots.

IMPORTANT
AUTOBUSOS: Cada dimoni ha d`escollir si vol tornar en l'autobús de les 16:00 abans de la mani o en el de la 1:00 del matí després del concert d'Obrint Pas.
TRADUCCIÓN AL CASTELLANO:
Día de evento: 9 d`octubre de 2010
Lugar: Valencia
Participación: 1.Venta de productos en la feria de asociaciones y asitencia a la fiesta de los 25 años de La (FEV)
2. Manifestación: 9 d`OCtubre
3.Concierto: Obrint Pas.

La Federación d`Escoles en Valencià(FEV) celebra su fiesta en celebración de sus 25 años el día 9 d`octubre. Esta flotará dos autobuses destinados a su fiesta. En ella habrá una feria de asociaciones en la que estas pondrán en venta sus productos. Nosotros los dimonis tenemos especial interés en mantener las buenas relaciones con la FEV y porque queremos estar en contacto con los institutos para transmitir la cultura dimoniaca y tener nuevos dimonis y hacer más grande la colla. Además, además nos interesa estar en esa feria d`asociaciones para vender camisetas y otros de nuestros objetos.
Es un sábado y es un buen días para reunirnos los dimonis y hacer una convivencia orientada al nuestro proyecto como grupo.

La comida la podemos llevar de casa o comprarla allí. Evidentemente, por la tarde será la manifestación del 9 d`octubre a la que asistiremos y más tarde sobre las 9 concierto d`Obrint Paso el cual no me perderé por nada del mundo.
Recordamos que nuestro grupo hicimos este Febrero una manifestación a favor de "les nostres tradicions i la cultura del foc". En la manifestación del 9 d'Octubre también estará esta reivindicación, sobre todo si nosotros los dimonis nos decidimos a defender lo que es nuestro: el tabalet, la dolçaina, les diableses y els angelets o caretillas y los correfocs entre muchas más cosas que no es pueden traducir al castellano. Si nos gusta hacer correfocs hemos de tranmitir-ho al pueblo, ¿cuál mejor manera que en una manifestación a favor de las tradiciones valencianas?

En cuando a Obrint Pas es un grupo de música SKA-FOLK con DOLÇAINA de l`Horta de Valencia imprencindible para quien le gusto la música de categoría internacional. Tendremos el placer de asistir gratuitamente al concierto. Mejor imposible, si nos lo perdemos se porque somos unos tontos.

IMPORTANT
AUTOBUSES: Cada dimoni debe elegir si quiere volver en el autobús de las 16:00 antes de la mani o en el de la 1:00 de la mañan después del concierto de d'Obrint Pas.

Invitado

Anonymous
Invitat
companyers estaré amb vosaltres! conteu amb mi per al que puga fer falta

salut dimonis!

Nabucky

Nabucky
Admin
Admin
Això comença a animar-se.

És important complir amb aquestes trobades,
que són en realitat, l'únic mitjà perquè es perllongui
en el temps la nostra Cultura del Foc
i donar a conèixer els problemes pels quals
ha de passar la festa del foc,
aquesta espècie de akelarre
que en el seu temps heretem dels nostres majors
i que ens segueix hipnotitzant
per més que passin els anys.

Encara sort que per a un bon Dimoni
és fàcil treure forces de la gossera.

Esto empieza a animarse.

Es importante cumplir con estos encuentros que son en realidad el único medio de que se perpetue en el tiempo la cultura del fuego y dar a conocer los vericuetos por los que tiene que pasar la fiesta, esta especie de aquelarre que heredamos de nuestros mayores y que nos sigue obnubilando aunque pasen los años. Menos mal que para un buen Demonio es fácil sacar fuerzas de flaquezas.

Veure perfil de l'usuari http://picasaweb.google.es/nabucky/

Invitado

Anonymous
Invitat
* Escola Valenciana oxigena la celebració del 9 d’octubre amb la Festa pel Valencià
Escola Valenciana oxigena la celebració del 9 d’octubre amb la Festa pel Valencià
Data: 01/10/2010 14:50
La Festa pel Valencià s'ha presentat al Consell valencià de Cultura

Escola Valenciana ha presentat en roda de premsa al Consell Valencià de Cultura la Festa pel Valencià. Àngel Martí, gerent d'Escola Valenciana ha estat acompanyat per l'artista Manuel Boix, un nom de capçalera de l'art valencià, que ha col•laborat estretament amb l'entitat amb la creació de l'escultura "La clau que obri tots els panys"; Xavi Sarrià, líder del grup de música Obrint Pas, referent de la música feta en la nostra llengua, que oferirà un concert especial el 9 d'octubre en el marc de la festa; Isabel Ríos, experta en la didàctica de la llengua i la literatura i membre del Consell Valencià de Cultura; i Jesús Huguet, secretari de la institució que ha acollit la presentació de la Festa pel Valencià, com a mostra del seu recolzament a aquesta iniciativa d'Escola Valenciana.

Escola Valenciana preveu reunir el pròxim 9 d'octubre al passeig Marítim de València milers de persones vingudes de totes les comarques valencianes per participar a la Festa pel Valencià, un acte lúdic i reivindicatiu per dignificar el valencià. Segons Àngel Martí, gerent d'Escola Valenciana: "aquest acte està concebut com una macrotrobada de centres d'ensenyament en valencià de tot el País, que reunirà gent des de el Ports fins a les Valls del Vinalopó, en un únic espai per dignificar el nostre tret d'identitat més important, per demostrar que som molts els ciutadans que volem que el valencià siga respectat i tinga l'impuls institucional que li correspon per tal d'aconseguir normalitzar-lo a tots els àmbits d'ús i garantir el nostre dret a viure en la nostra llengua".

La Festa pel Valencià té un doble vessant. D'una banda, pretén ser l'acte de cloenda de les celebracions dels 25 anys de les primeres Trobades d'Escoles en Valencià, unes celebracions que s'iniciaren el passat mes de febrer amb la Nit d'Escola Valenciana i continuaren amb les Trobades d'Escoles en Valencià durant tota la primavera amb 23 festes per la llengua fetes arreu de les nostres comarques sota el lema "Tu tens la clau" amb més de 200.000 assistents: "la Festa pel Valencià és un homenatge a tota la ciutadania valenciana que durant 25 anys ha estat participant en les nostres Trobades, un homenatge a tots els xiquets, xiquetes, joves, pares, mares, professorat i ciutadans que tenen la clau del futur de la nostra llengua, que volen més ensenyament en valencià, més música en valencià, més oferta d'oci en valencià, més atenció pública en valencià i més mitjans de comunicació en valencià. És una fórmula festiva , capaç de sumar el sentiment de molts valencians i valencianes més enllà de colors polítics i ideologies, un sentiment bàsic, la voluntat de viure en la nostra llengua", ha explicat Àngel Martí.

D'altra banda, des d'Escola Valenciana s'ha volgut realitzar aquest acte commemoratiu en el context del 9 d'octubre per oxigenar i per reviscolar des de la base social aquesta data històrica amb una sèrie d'activitats que reforcen el nostre tret d'identitat més valuós: "perquè el valencià, ens obri les portes a una forma de ser, a un bagatge cultural i social, a unes tradicions, que ens enriqueixen com a poble i ens situen al món com a poble", ha explicat Martí.

Des de l'entitat es considera que la Festa pel Valencià és també una resposta a les diferents estratègies de la política lingüística del govern valencià, que des de la primavera passada ha intensificat diverses actuacions per intentar excloure i marginar la nostra llengua pròpia: "aquesta festa és la primera mesura de resposta social a la negativa de l'administració valenciana a què tot l'alumnat valencià domine les dues llengües oficials per igual, al retalls en les ja irrisòries subvencions que es donaven a les associacions que promouen la nostra llengua en les seus activitats, a la nul•la promoció del valencià en els diferents àmbits, a l'aprovació d'una Llei de la Funció Pública sense requisit lingüístic o al salvatge retall d'ajudes al doblatge en valencià", ha argumentat el gerent d'Escola Valenciana.

Escola Valenciana ha tornat a evidenciar en carn pròpia, una vegada més, la censura de l'administració valenciana a un acte per promoure el valencià com és la Festa pel Valencià, en aquest cas concret l'obstacle ha estat imposat per l'ajuntament de València: "Fa mesos que l'entitat va sol•licitar al consistori la possibilitat de realitzar aquest acte en l'Albereda de València, un lloc cèntric i fàcilment accessible. A una setmana de la celebració encara no s'ha rebut cap contestació. És per això que hem optat per triar el passeig Marítim, un espai més allunyat, però que mira a la mar i que li dóna rellevància a un barri que cal salvar de les grues com és el Cabanyal ", ha afirmat Martí.

"La clau que obri tots els panys", punt central de la Festa pel Valencià

L'activitat de capçalera de la Festa pel Valencià és la participació dels centres d'ensenyament en valencià en un monument creat per un pintor i escultor, que basa bona part de la seua obra en la recuperació plàstica dels moments i personatges clau de la nostra història com és l'artista de renom internacional, Manuel Boix

L'alumnat de cada centre educatiu de totes les comarques valencianes dipositarà en la base de vidre de l'escultura el seu "Llibre de les claus". Cada Llibre conté materials que en aquest moment està treballant l'alumnat de cada centre, uns materials en forma d'escrits, dibuixos, fotografies, etc, on es treballa el valor del valencià, relacionat amb altres valors bàsics com són la sostenibilitat, la pau o la interculturalitat.

Segons Diego Gómez, president d'Escola Valenciana, "el monument prendrà vida el 9 d'octubre a la Festa pel Valencià , quan cada centre diposite en l'escultura el seu llibre de valors-claus relacionats amb la nostra llengua, perquè ells i elles són el nostre futur, xiquets, xiquetes i joves que creuen que la nostra llengua és un signe d'identitat que cal estimar i normalitzar".


L'Escultura, que medirà 3 metres d'altura, es basa en el bust gegant d'un infant en bronze obert per la meitat. Enmig hi ha una clau. El cap se sosté sobre una gran base de vidre transparent. La forma del cap recorda un llibre obert i el títol fa referència a un poemari de Vicent Andrés Estellés. Juga amb el significat de la clau, fent referència al lema de les Trobades 2010 i al llibre-cervell com a contenidor de les claus-valors que es fomenten i s'aprenen als centres d'ensenyament en valencià.


Des de les 10 fins a les 15 hores cada escola i cada institut del País Valencià que participarà en aquesta activitat el 9 d'octubre dipositarà el seu Llibre de les claus per la ranura on es veu la clau roja que ha creat Manuel Boix. Els llibres aniran caiguen a la base de vidre i serà així com l'escultura s'impregnarà de color, de propostes i continguts que li conferiran multitud de significats relacionats amb el valencià. "Serà com una performance creativa que servirà per completar aquest monument de Manuel Boix, un artista que des del primer moment es va il•lusionar amb aquesta idea i al qual li estem molt agraïts per haver participat tan activament en aquest acte que considerem d'una importància simbòlica i històrica inqüestionable", assegura pel president d'Escola Valenciana.


El destí final de l'escultura, després de què l'alumnat òmpliga de llibres la base de vidre el 9 d'octubre, serà la nova Facultat de Ciències de l'Educació de la Universitat d'Alacant.

Concert Especial d'Obrint Pas, puntal nocturne i cloenda de la festa
Tant el grup Obrint Pas com la professora Isabel Ríos, foren guardonats per les seues trajectòries d'impuls del valencià en la VII Nit d'Escola Valenciana, l'acte en què s'iniciaren les celebracions dels 25 anys de Trobades d'Escoles en Valencià. Isabel Ríos, com a membre del Consell valencià de Cultura i impulsora de l'ensenyament en valencià a les comarques de Castelló ha fet un balanç sobre l'important i fonamental procés de normalització de la llengua fet des de les escoles durant aquests anys.

Per la seua banda Xavi Sarrià, una persona que va estudiar en valencià i que lidera el grup de música en valencià més important en aquests moments ha mostrat la seua adhesió a la Festa pel Valencià. Quan caiga la nit del 9 d'octubre l'escenari de la festa serà tot seu i Obrint Pas oferirà un concert d'entrada lliure que reserva una sorpresa molt especial per als assistents, una sopresa servirà de colofó de la celebració dels 25 anys de Trobades d'Escoles en valencià.

Tallers infantils, fira d'entitats i actuacions
Durant tot el matí els assistents a la Festa pel Valencià podran gaudir de més d'un centenar de tallers infantils preparats per centres educatius de totes les comarques i associacions que han volgut participar en l'acte. Simultàniament s'aniran succeint més 11 actuacions a l'escenari central i diversos espectacles organitzats per correfocs i grups de dansa amenitzaran la Festa a peu de carrer.PROGRAMA COMPLET DE LA FESTA PEL VALENCIÀ. 9 D'OCTUBRE - PASSEIG MARÍTIM DE LA CIUTAT DE VALÈNCIA

De 10:00 a 15:00 hores

Monument commemoratiu: LA CLAU QUE OBRI TOTS ELS PANYS
Durant tot el matí, els xiquets, xiquetes, pares, mares i docents de cada centre educatiu que haja participat en la realització del "Llibre de la clau" aniran dipositant-lo en l'escultura "La clau que obri tots els panys", creada per l'artista Manuel boix.

Actuacions a l'escenari
Durant tot el matí se succeiran diferents actuacions de grups de xiquets i xiquetes vinculats a centres educatius o a associacions comarcals presentats per Pep Castellano, Cantó Nieto, Iolanda Muñoz i Enric Esteve. Podreu veure la Coral del Micalet, que estrenarà el poemari de Marc Granell, el Grup Trobada, Àlvar Carpi, Paco Muñoz amb una coral de 250 alumnes de Torrent, Marcel el Marcià i moltes més actuacions musicals i sorpreses d'escoles valencianes d'arreu de les comarques.

Tallers infantils
Centres educatius participants a les Trobades 2010, duran a la Festa pel Valencià els tallers que han preparat a la seua Trobada comarcal. Així mateix, també muntaran tallers per als xiquets i xiquetes associacions culturals i universitats.

Fira d'Entitats
Entitats civiques i culturals, així com el món editorial., tindran un espai per a informar sobre les seues activitats.

Dinar

De 21:30 a 00:00 hores

Concert d'Obrint Pas
El grup Obrint Pas, farà un concert especial amb diverses sorpreses que tancaran la Festa pel Valencià.

6saludo Canvis i imprevistos d`última hora. el Dj Oct 07, 2010 11:51 am

Invitado

Anonymous
Invitat
Canvis d`ultima hora.

Hi ha una previsió de plutja del 100% per al dia 9 d`octubre a València. El concert D`obrint pas s`ha cancel·lat i el autobus que ens porta a valència torna a les 5 de la vesprada i no passa per la manifestació(si passarà per a les persones que vulguen però no és quedarà fins al final perquè hi ha menors que no estan autoritzat a quedar-se, o explicarem millor el dissabte) únicament passarem de manera obligatoria per la festa de la FEV(Federació Escoles en Valencia) on està la fira d`associacions que és trasllada a Paterna. Per tant el bus ens portarà a Parterna i no a València i tornarà abans de que comencé la mani, passant per València per a les persones que vulguen quedar-s`hi.

Com la nostra federació de dimonis estarà allí i volem compartir una jornada amb ells i estar en la fira d`associacions. El concert esta suspés, cancel·lat, però qui vulga anar a la mani pot, únicament que el autobús de la FEV no podrà quedar-se, raó per la qual la colla costejarà la tornada d`aquells dimonis que vulguen quedar-se a la manifestació.

Tal vegada altre any flotem un autobus al nostre carrec per a la nostra colla amb el nostre horari en vista del que ha passat per a poder assistir sense problema a la manifestació del 9 d`octubre a València i tota la resta d`activitats culturals relacionades.

Esperant, la comprensió de les dificultats de que passen en l`organització d`events, us donem les gràcies als 11 dimonis que s`han prestat voluntaries a un acció tan bonica com aquesta. Continuem tenint un destí el dia 9 d`octubre. Salut i feliç dia del País Valencià!

7saludo info dels organitzadors el Dj Oct 07, 2010 5:07 pm

Invitado

Anonymous
Invitat
La directiva de la FEV:
Companyes i companys:
Les previsions meteorològiques anuncien pluja per al 9 d’octubre i l’organització ha decidit passar la FESTA PEL VALENCIÀ a cobert. L’acte se celebrarà a LA FIRA DE MOSTRES DE VALÈNCIA (Carrer Senda del Polvorí amb l'Avinguda de les Fires, València Fòrum Nord, Pavelló Cool i es respectaran els horaris d’eixida dels autobusos i la programació prevista de dia. El dipòsit dels “Llibres de les claus” a l’escultura que ha creat Manuel Boix, les actuacions a l’escenari, els Tallers infantils i la Fira d’Entitats es desenvoluparan amb normalitat.
El concert especial d’Obrint Pas, quedarà ajornat per a la pròxima primavera.
Si teniu cap dubte ens podeu telefonar al 96 347 27 83
Us esperem a totes i a tots el 9 d’octubre a la FESTA PEL VALENCIÀ.

LOCALITZACIÓ DE LA FESTA:
http://maps.google.es/maps?f=q&source=s_q&hl=ca&geocode=&q=fira+de+mostres+foro+norte&sll=39.505961,-0.424883&sspn=0.008775,0.022638&ie=UTF8&hq=fira+de+mostres+foro+norte&hnear=&ll=39.502799,-0.426836&spn=0.004123,0.022638&z=16&layer=c&cbll=39.502802,-0.426827&panoid=HKQl0rZTH-tOsMsCx9B8Qw&cbp=11,8.73,,0,-2.04

Per arribar en Tramvia: parada Parada Fira

Per arribar en metro: parada Les Carolines / Fira (Linia 1 de FGV)


PROGRAMACIÓ DEFINITIVA FESTA PEL VALENCIÀ

De 10:00 a 17:00 hores
Monument commemoratiu: LA CLAU QUE OBRI TOTS ELS PANYS

Durant tot el matí, els xiquets, xiquetes, pares, mares i docents de cada centre educatiu que haja participat en la realització del "Llibre de la clau" aniran dipositant-lo en l'escultura “La clau que obri tots els panys”, creada per l’artista Manuel boix.

Actuacions a l’escenari

Durant tot el matí se succeiran diferents actuacions de grups de xiquets i xiquetes vinculats a centres educatius o a associacions comarcals presentats per Pep Castellano, Cantó Nieto, Iolanda Muñoz i Enric Esteve. Podreu veure la Coral del Micalet, que estrenarà el poemari de Marc Granell, el Grup Trobada, Àlvar Carpi, Paco Muñoz amb una coral de 250 alumnes de Torrent, Marcel el Marcià i moltes més actuacions musicals i sorpreses d'escoles valencianes d'arreu de les comarques.

Tallers infantils
Centres educatius participants a les Trobades 2010, duran a la Festa pel Valencià els tallers que han preparat a la seua Trobada comarcal. Així mateix, també muntaran tallers per als xiquets i xiquetes associacions culturals i universitats.

Fira d'Entitats
Entitats civiques i culturals, així com el món editorial., tindran un espai per a informar sobre les seues activitats.

Contenido patrocinado


Tornar a dalt  Missatge [Pàgina 1 de 1]

Permisos d'aquest fòrum:
No pots respondre a temes en aquest fòrum